IJsselland  abessijnen

 

 

 

 
-wild looks gentle nature-

 

 
 
 
 
 

kittens...

nakomelingen nu

van Joy

Kittens
Voordat je aan het aanschaffen van een aby kitten denkt,
lees eerst dit  eens ! (klik op deze tekst)
op de foto IJsselland's HNY Joy  
 
Wij van onze kant stellen niet alleen het welzijn van onze katten voorop, maar we dragen er ook zorg voor dat de kittens de best mogelijke start in hun leven krijgen.
Ons streven is om gezonde Abessijnen met een fijn karakter te fokken.
Dat betekent dat wij niet teveel nestjes per jaar fokken zodat wij alle aandacht kunnen besteden aan de kittens. Het betekent ook dat wij zeer selectief zijn in de keuze van de katten waarmee wij fokken.

Uiteraard kijken wij bij deze selectie naar het karakter en het uiterlijk van de katten. De katten waar we mee fokken worden eerst op een aantal erfelijke aandoeningen en besmettelijke
ziektes getest alvorens zij voor nakomelingen mogen zorgen.
Alle katten waar we mee fokken zijn dan ook getest op:

* Pyruvaat Kinase deficiëntie (DNA)
* Progressieve Retina Atrofie
* Patella Luxatie
* Bloedgroep
* FeLV/FIV
Wij verkopen geen kittens via het internet of via email. Wij willen altijd eerst persoonlijk kennis maken.

Uiteraard zijn al onze kittens ontwormd, volledig gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte en voorzien van een identificatie chip wanneer zij naar hun nieuwe eigenaar gaan. De nieuwe eigenaar krijgt van ons tevens alle kopiëen van de testuitslagen van de ouders ter inzage of mee.
De kittens worden alleen met kittencontract verkocht. Verder krijgt de nieuwe eigenaar niet alleen de stamboom, entboekje chipbewijs mee maar ook een kittenpakketje, met onder andere het voer dat hier gegeven wordt en fotomateriaal van de eerste 14 weken.
Onze kittens laten wij pas naar hun nieuwe eigenaar verhuizen wanneer zij minimaal 14 weken oud zijn. Wij verkopen geen kittens aan mensen die hun katten graag vrij buiten laten lopen.

Sandpaper kisses
On a cheek or a chin -
That is the way
For a day to begin!

Sandpaper kisses -
A cuddle, a purr.
I have an alarm clock
That's covered with fur.